En hälsosam björn

Medan de olika årstiderna är ett nöje att titta på, är de inte snäll när det gäller skägghälsa. Vinterkylan orsakar torrhet och brott, och sommarvärme och fuktighet leder till krusiga skägg och flugvägar. Värst av allt är när skägg saknar sken och blir en bra stil i en matt. Tyvärr kan sken rånas från skägget under någon säsong.

"Forskning tyder på att skina i ditt skägg ofta är skillnaden mellan att gå obemärkt och fånga någons öga", säger Pantene Principal Scientist, Cheri McMaster. Här delar McMaster några grundläggande Do's och Don'ts för att främja och bibehålla friska, glänsande skägg:

Skydda håret från solen. Hudskydd är ett populärt ämne, men inte alla vet att upprepad exponering för solens kraftfulla ultravioletta strålar kan avlägsna skäggets skägg och låta det se skört och livlöst ut. Solen kan också göra skägget tråkigt eller mässigt. Det bästa sättet att skydda skägget är att använda en inloppskonditioneringsmedel som skäggbalsam eller skäggolja att hjälpa till att reparera skador och mark ger dig ett hälsosamt utseende skägg.

Tro inte på myten som helt enkelt sköljer skägget i kallt vatten kan återställa skäggets skina och silke. Försök att använda en djup konditioneringsbehandling minst en gång i veckan, följt av en kallvattensköljning, för att ta tillbaka hårets glans och ge dig ett hälsosamt utseende skägg.

Glöm inte att ett glänsande skägg börjar i duschen. Många tror att det glänsande håret endast kan uppnås genom att ha på sig många stylingprodukter. Det är helt enkelt inte sant. Produkter som smellgoods nya skägg Shampoo och Conditioner är utformade för att arbeta tillsammans för att förbättra glans och övergripande jämnhet innan du ens kommer ut ur duschen. Båda produkterna består av alla naturliga ingredienser som hjälper till att hålla skägget mjukt, hanterbart och hälsosamt.  Adoptera ett skäggsskötselprogram som du följer konsekvent. Shampoo, Olja, Balm, och lägg sedan av det med styling med en träkam eller penselborste.

Den rätta blandningen av produkter och skydd kommer att maximera skäggets hälsa och leda till strålande glans året runt. Skägget kommer att älska dig för det!

Kommentera