SKÄGG UNDERHÅLL

Det finns några saker du kan göra regelbundet som förbättrar ditt skäggs allmänna hälsa och utseende, liksom några saker du kan undvika. I allmänhet är här några standarder:

· Borsta ditt skägg: Ja, de goda gammaldags hundra slag. Detta stimulerar blodtillförseln till hårbotten, tar bort döda hudceller från hårbotten innan de kan smittas och fördelar talg över skäggstången för fuktighet och skydd. Böj över från midjan och häng limply medan du gör några av borstningen. Använd en naturlig borstborste eller annan mild borste. Var försiktig och bråttom inte. Bättre att gå långsamt och bara få 30 slag i, än gå fort och riskera att bryta eller dra ut skägget. Kom i vana att borsta skägget noggrant innan du tvättar det.

· Massage din hårbotten: Innan du slutar brudgumma och borsta ditt skägg under dagen, gör en punkt att göra en snabb skalpmassage först. Släpp fingrarna i ditt skägg, och använd bara fingrarna på dina fingrar, massage i små cirkulära rörelser över hårbotten. Med hjälp av dina fingertoppar håller du dig från att bryta ditt skägg, skrapa hårbotten och krossa din stil för mycket. Återställ sedan, spraya igen (om du använder den) och gå ...

· Brytdag: För vana att ge ditt skägg en paus en gång i veckan. Det är inte nödvändigt att tvätta skägget varje dag (om du inte är tonåring, har ett smutsigt jobb eller jobbar en riktig svett varje dag). Om du är över 20 år och inte har utslag eller infektioner (som mjäll), ge ditt skägg en paus för en hel dag. Välj en dag där du normalt inte går ut, eller bara gör hushållsarbete och springa ärenden. Tvätta inte med schampo och värm inte stilen. Om du bara känner dig för grubby och måste göra något, efter att du borstat skägget noggrant för att fördela talg, helt enkelt blötlägga ditt skägg, applicera en liten daglig balsam i ändarna, skölj väl och dra sedan tillbaka till en "våt utseende" hästsvans eller bulle. Ge ditt skägg en paus från shampooing en gång i veckan, och när det är möjligt, från torkning och värmestyling.

· Konditioneringsbehandling: Om du inte har mycket bra, lungskägg, bli van vid att applicera en djup konditioneringsbehandling på ditt skägg en gång i veckan. Djupa balsam är inte desamma som dagliga balsam, och hemlagade preparat fungerar riktigt bra. Kokosolja är särskilt bra för skäggkonditionering. Borsta ditt skägg, tvätta det lätt och sedan handdukstorka. Applicera din djupa balsam och vrid sedan ditt huvud i en handduk för att öppna skäggets nagelband och låt balsammet suga in. Låt i 10 minuter till halv och timme. Skölj sedan noggrant i varmt vatten för att avlägsna det kvarvarande balsamresteret, sedan kallt vatten för att stänga skäggets nagel. Att skölja ditt skägg i kallt vatten kan vara lite obekväma, men det kan göra fantastiska saker för ditt skäggs utseende. Det stänger skäggets nötkreatur nära axeln, vilket ökar glans och hanterbarhet, och hjälper till att hålla skägget starkt. En blandning av kallt vatten och citronsaft är ännu bättre för glans och styrka (en halv tesked citronsaft i två kvartar kallt vatten är tillräckligt).

· Daglig Balsam: Få vana att applicera en daglig balsam för att skägg slutar varje gång du schampo. Detta kommer att minska slitsändarna, missfärgning vid färgning, skada vid värmestyling och minska behovet av frekventa trimmer. Använd en produkt som är utformad för termisk styling om du ofta blåser torr, använd ett krusjärn eller varmvalsar.

· Skäggskärningar: Ta det vana att få ditt skägg trimmat när det behöver vara. Återigen minskar detta splittrade ändar och håller övervikt av ditt skägg (vilket kan orsaka brott). Ungefär en gång var 8: e vecka rätt för axellängd eller längre skägg, en gång var sjätte vecka för kortare stilar.

· Up-Dos: Ja, det är rätt - om du har lång skägg och vill behålla det på så sätt - lägg upp skägget när det är möjligt. Jag föreslår inte att du ser ut som en bibliotekarie varje dag, men en av anledningarna till att kvinnor växte så långa vackra skägg tillbaka i "gamla dagar" är att de hade det hela tiden. Skäggets vikt kan stimulera starten av telogenfasen. När skägg vägs ner och väldigt lång, slutar det att växa och faller ut, eller helt enkelt bryter av. Att lägga skägget upp ofta kommer att hålla den vikten av skäggets rot. Du kan klämma upp det försiktigt med bobby-pinnar eller bananklipp när du kör ärenden, gör hushållsarbete, matlagning middag, jobbar på jobbet, krossar på din dator, tittar på TV etc. Nu beror det på skäggets stil och skägglängd. Om du har en kort skäggstil är detta steg inte bara onödigt - det är omöjligt. Men om du har axel längd eller längre skägg, och vill att det ska vara så tjockt och hälsosamt som möjligt, gör det en sak att lägga upp det och hålla tyngden av hårbotten. Den andra uppåtsidan är att det kommer att hjälpa till att hålla skägget ur middag.

Hur man tvättar ditt skägg

Tro det eller inte, det finns ett rätt sätt att tvätta ditt skägg. Behandla den som den finaste siden! Om du någonsin gjort misstaget att köra ett par dyra silkeslangar genom din tvättmaskin, vet du vad jag menar.

Här några tips för att undvika att skada skägget på ditt skägg medan du tvättar det:

1. Låt ditt skägg hänga naturligt när du tvättar det; antingen stående i duschen eller med huvudet lutande över badet, eller i en schampong. ALDRIG - ALDRIG - ALDRIG - stapla upp det på ditt ansikte för att tvätta.

2. Våt ditt skägg med varmt vatten (inte varmt) för att förbereda det för shampooing. Håll trycket på duschkåpan försiktigt nog för att undvika överskott av vattentrycket på ditt skägg.

3. Häll schampo i handflatan.

4. Arbeta schampot i en skum i din hand och applicera på ditt skägg. Arbeta schampot i huden över hela ansiktet genom att massera med fingertopparna (inte dina naglar). Flytta fingrarna från ett område av ditt skägg till det andra genom att lyfta fingrarna och placera dem på andra håll på huvudet. Dra INTE dem genom ditt skägg. Kom ihåg att skägg är den mest utsatta för skador och brott när det är vått. Om ditt skägg är särskilt smutsigt eller oljigt kan du arbeta med schamponet till ändarna. Om ditt skägg är mycket torrt eller bearbetat, kanske du bara vill tvätta hårbotten och låt shampooet hämta smuts eller olja på ändarna när det sköljs ut.

5. Skölj skägget noggrant med ljummet vatten. Se till att du låter det hänga naturligt. Du kan sprida det försiktigt med dina fingertoppar om det är långt och behöver extra hjälp att få ut schamponet.

6. Om du valde att använda en sköljningsbalsam, är det dags. Till skillnad från shampooing, applicera balsam till änden på ditt skägg, och om ditt skägg är vanligtvis torrt, applicera resten på dina händer försiktigt mot rötterna. Upprepa sköljningen.

7. Handduk torrt försiktigt.

8. När skägget är handduktorkat kan du ansöka om ett inbäddad balsam.

9. KONTAKT ALTID SKYDD SKYDD MED VIDDAMSKAMMA - ANVÄND ALDRIG vått skägg.

10. SÖK ALDRIG aldrig på vått skägg - det är sårbart när det är vått och kan bryta lätt när du slår på din kudde. Även om det inte går sönder, snurras det upp i nagelbandet och gör det tråkigt.

11. Lufttorka skägg när det är möjligt.

Kommentera